Bl? Grotte

St.Croix huset

Blå Grotte og St.Croix huset

Om husene

 

 

 

 

 

 

Kulturhusene Blå Grotte og St.Croix er en virksomhet i etat Kultur under seksjonen Kultur, Miljø og Byutvikling i Fredrikstad kommune.

Se vår fine videoreklame her!


 

 

ST.CROIX-HUSET

Velkommen til St.Croix-huset - stedet for kulturelt mangfold!

Vi vil gi deg en god opplevelse

Vi ønsker dialog og samarbeid

Vi ønsker at du er modig og utfordrer oss med dine ideer.

Her prøver vi å gi "det lille ekstra" ved å finne løsninger på små og store ideer.

Vi er imøtekommende, gjestfrie og vennlige.

 

St.Croix er et kulturhus hvor man både kan oppleve og utøve kultur. Vi er en arena med ulike scener for blant annet konserter, teater og  verksteder. Vi ønsker å være samarbeidspartnere for dem som har idéer de ønsker å prøve ut. St.Croix endres ofte i takt med strømninger i tiden og folks innspill og initiativ.

På St.Croix kan barn og unge utfolde seg blant annet som deltakere ved St.Croix Kreative Verksteder.
Ungdom kan øve eller lære nye ting i form av kurs og undervisning på Rockeværste. Det arrangeres en rekke konserter, og de kan også selv få mulighet til å stå på scenen.
Voksne leietakere og gjester deltar på ulike møter og aktiviteter, kurs, dans, bridge, maleklubb, m.m. Alle bidrar til et kreativt, godt blandet miljø, hvor Kaféen blir et sted å møtes.

Huset egner seg også til møter og seminarer med servering av lunsj fra Kaféen.

Fritidskubbenes administrasjon leier lokaler i 2. etasje.
Sceneteppe holder også til her, som initierer og koordinerer scenekultur for barn og unge i Fredrikstad.

Vi har åpent 63 timer pr. uke, og prøver å nå deg gjennom våre nettsider, brosjyrer og programmer, annonser og omtaler i aviser og andre medier og ikke minst i direkte kontakt med oss som jobber her.

Telefonnummer St.Croix-huset: 69306485

Besøksadresse:
St.Croix-huset
St.Croixgt. 16
1607 Fredrikstad

Postadresse:
Fredrikstad Kommune
St.Croix-huset
Postboks 1405
1602 Fredrikstad


Vis større kart

 

 

BLÅ GROTTE

Blå Grotte er et kulturhus med et bredt kulturtilbud. Her har befolkningen muligheter til å oppleve og utøve kunst- og kulturuttrykk. Både det lokale kulturlivet og rikskjente artister benytter husets scener. Blå Grotte ligger sentralt i gågaten i Fredrikstad og var tidligere kino. Hovedbygningen er tegnet av Arthur Brynhildsen og oppført i 1938. Tilbygget Speilet med foajé og liten sal er tegnet av Axel Fronth og oppført i 1967. Hele bygget ble modernisert av Griff arkitektur og gjenåpnet som kulturhus i april 2007. Blå Grotte benyttes i hovedsak som musikk-, revy- og teaterscene, samt utleie til lukkede selskaper som banketter og konferanser. Huset rommer en moderne flerbruks kultursal, Grotta, og en intimsal, Speilet, i et særpreget vakkert bygg med funkisstil. Blå Grotte er også arrangør for Riksteatret og Østfold kulturutvikling.

Besøksadresse:
Blå Grotte
Nygaardsgate 22-24
1605 Fredrikstad

Postadresse:
Fredrikstad Kommune
Blå Grotte
Postboks 1405
1602 Fredrikstad


Vis større kart