Bl? Grotte

St.Croix huset

Blå Grotte

CLOSER av Patrick Marber

kjøp billetter
  • Date: 18.10.2017
  • klokka: 19.00Med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Hovig Bræin og Ester Grenersen.

"Closer" er blitt en moderne klassiker. Skrevet av engelskmannen Patrick Marber i 1997, spilt jevnlig over hele verden siden, samt filmatisert av Hollywood i 2004 – er historien der to pars skjebner veves sammen.
"Closer" er et stykke om "kjærlighet" og "sex", og skadene vi påfører hverandre i navnet til disse to "goder", enten vi mener det eller ikke.
"Closer" er også en historie om "sannhet", og hvordan de ulike karakterenes anspente forhold til sannheten får store konsekvenser både for dem selv og andre."Closer" er morsomt, dypt tragisk, men også sviende gjenkjennelig. Graden av gjenkjennelse i dialogene og i scenene er høy, og dermed er stykket også svært underholdende."Closer" kryper inn under huden på deg, gjennom scener som i all sin realisme, small-talk og troverdighet, sakte men sikkert gir tilskueren en gryende følelse av katastrofen mens komedien pågår.

I denne oppsetningene spiller stjernelaget Nicolai Cleve Broch (Larry), Andrea Hovig Bræin (Anna), Anders Danielsen Lie (Dan) og Ester Grenersen (Alice). Dan er en mislykket forfatter og nekrologskribent, og Alice har en fortid som stripper. Dan møter fotografen Anna og blir forelsket i henne. Anna innleder et forhold til Dan, men blir også sammen med legen Larry. Til slutt finner både Alice og Larry ut at de blir bedratt, og innleder et forhold…
Ja, kortversjonen av "Closer" ligner på en ukebladroman, men da stykket hadde urpremiere i London i 1997 var stykket en knyttneve rettet mot det mot det moderne vestlige menneskets lemfeldige omgang med "sannhet", og hvordan "kjærligheten" ligger igjen på slagmarken. Stykket er om mulig mer aktuelt idag, 20 år senere.

Regissør Per-Olav Sørensen arbeidet på Oslo Nye Teater da stykket hadde Norgespremiere der i 1998, da i Kjetil Bang-Hansens regi.-Jeg likte stykket da, og jeg liker det om mulig enda mer nå. Så da sjansen bød seg til å få dykke ned i dette materialet sammen med fire fantastisk flotte skuespillere, måtte jeg ta den. Det er alltid moro å sitte med et stykke i hånden som man på forhånd vet at publikum vil kunne underholdes av, relatere til, og bli utfordret av, sier Sørensen.

Closer


av Patrick Marber
Oversatt av Dagfinn Nordbø og Per-Olav SørensenSkuespillere:
Nicolai Cleve Broch
Andrea Bræin Hovig
Anders Danielsen Lie
Ester GrenersenPer-Olav Sørensen - regi
Ida Toft - kostymer
Reidar Richardsen - lysdesign
Kari Jenseg - inspisient
Geir Meum Olsen - produksjonsleder
Erik Worsøe Eriksen - plakat og programdesign
Marcel Lelienhof - plakat foto
Samira Moon Lee - koreograf

Nordiska Teaterforlaget - rettigheter
Produsert av Østfold Kulturutvikling
Kreativ produsent POS Theatre Company
Utøvende produsent Parkteatret Produksjoner AS

Arrangør: Blå Grotte