Bl? Grotte

St.Croix huset

Blå Grotte

Musikkbrunch: Da Josephine Baker kom til Fredrikstad

kjøp billetter
  • Date: 10.05.2017
  • klokka: 12.00
Josephine Baker var en fransk- amerikansk jazz artist født i 1906 i Missouri, USA. Som datter av en afroamerikansk kvinne og hvit mann utenfor ekteskap, var det trange kår hun var født inn i, og hun kastet seg på turnelivet allerede som trettenåring. I USA var det segregering og hun ble aldri anerkjent før hun flyttet til Paris på 20 tallet. Der ble hun derimot en verdenssensasjon og kjent for å bringe den amerikanske jazzen til Europa og utvikle den videre. Hun turnerte i Europa, og i 1933 besøkte hun Fredrikstad og Arbeiderforeningens teater.

 

Mange kjenner igjen bilder av henne i bananskjørt og lite annet. Det mange ikke kjenner til, er hennes innsats mot rasisme, hennes krigsengasjement og arbeid i Røde Kors.  I løpet av hennes levetid forandret verden seg såpass at hun fikk oppleve å synge i USA for fulle hus og stormende jubel, før hun døde i 1975.

 

Musikkbrunch Fredrikstad skal i samarbeid med Tivolihaven Produksjoner og artisten Kim Fairchild gi deg muligheten til å oppleve hvordan det var da Josephine Baker var i Fredrikstad og opptrådte på Arbeiderforeningens teater. Sammen med en jazza gjeng musikere formidler den kraftfulle Fairchild sangene, historien og stemninger fra 30- og 40- tallet.

 

Kim Fairchild er født i USA og oppvokst i Norge. Hun har i en årrekke vært artist og mange kjenner henne fra tv og scener som en energisk utøver av soul og jazz samt skuespiller i kjente musikaler. Hun har jobbet med blant annet Odd Rene Andersen og Hellbillies og opptrådt på mange scener i hele Norge med utmerkede musikere.

Bevertning i foajeen etter konserten.

Dørene åpner kl 11.00 | Konserten starter kl 12.00 | For de som er 65 +

Arrangør: Musikkbrunch Fredrikstad