Bl? Grotte

St.Croix huset

St.Croix huset

"Julekuler": Verksteder og forestillingen "Rolling Stories"

  • dato: Lørdag 9. desember
  • klokka: Fra kl. 12:00
  • sted: Storesal, St.Croix
Verksted for barn fra kl. 12:00.

Kl. 14:00: Rolling Stories – om jaget etter lykke

Et menneske befinner seg plutselig i en helt rund verden. Alle ting rundt henne er runde. Men hun er ikke rund. Hun gjør det mennesker har gjort til alle tider: prøver alt fra å ta kontroll, manipulere, eie og vinne til å samarbeide, føye seg, tilpasse seg, underkaste seg. En poetisk og tragikomisk forestilling uten ord om behovet for å høre til, passe inn, strekke til, lykkes. Forestillingen er rettet mot tilskuere fra 4 til 99 år. For de yngste tilskuerne ligger underholdningen i det konkrete og komiske samspillet mellom skuespiller og den runde verdenen.

WicheLevinsenProductions tar deg inn I rendyrket fysisk teater som fokuserer på visuell estetikk gjennom et presist, stilisert fysisk formspråk, hvor den dramatiske kvaliteten ligger i kroppen og situasjonene den skaper i samspill med sceneobjektene.

 

Historiene utfolder seg i skjæringspunktet mellom teater og dans, hvor sceneobjektene – i dette tilfelle store hvite baller – kommer til live i møte med skuespilleren. I dette abstrakte og symbolske men allikevel gjenkjennelige universet er det like mange historier som tilskuere. La deg forføre inn i en abstrakt fantasiverden med sin egen logikk, tragikomikk og utfordringer og få et gjensyn med noen av dine egne historier.

 

Yvonne Wiche Levinsen (CH/NO, konsept, koreografi og fysisk skuespiller). Claire Heggen (Fr, regissør) studerte hos Etienne Decroux, grunnleggeren av Corporeal Mime i Frankrike

MEDVIRKENDE:

Idé/koreografi/skuespiller: Yvonne Wiche Levinsen

Regi/dramaturgi: Claire Heggen

Scenografi/kostyme: Katrine Nilsen

Lysdesign/teknikk: Joakim Johansen

Musikk/lyddesign: Jonas Bjerketvedt

Sang: Mariken Lauvstad

Scenografien er bygget av Måneproduksjoner, Fredrikstad.

 

Takk til Dansekunst i Østfold, Karivold Film, Østfold teater, kulturskolen i Fredrikstad, Ida Frederiksen, Studium Actoris, Ann Elisabeth Lande, YKK Danmark, Ledraplastic Italia.