Bl? Grotte

St.Croix huset

Blå Grotte

Tord Gustavsen trio

kjøp billetter
  • DATO: 23.09.2017
  • KLOKKA: 18.00
Tord Gustavsen piano, elektronikk, Sigurd Hole, bass, Jarle Vespestad, trommer

Dette er musikk som synger, den er både mild og robust, med melodier som fester seg hos lytteren, med åpne musikalske rom og subtile rytmer.

Etter å ha gitt ut en serie album på ECM med Tord Gustavsen kvartettt, etter hvert også utvidet med større ensemble og vokalist, er Tord Gustavsen tilbake i instrumental trio formatet som brakte ham ut til et større internasjonalt publikum i første omgang. Det nye materialet peker i retning av musikalsk oppfinnsomhet og åpenhet, samtidig som det har en klar forbindelse til den stille og jordnære sensualiteten fra Tords vellykkede tidligere trio album. Den nye utviklingen omfavner den fulle "nordisk blues"-klangen som så mange forelsket seg i på Tord's debut album, og blander det med spor av åpne, impresjonistiske harmoniske landskap og en meditativ, nærmest hymneaktig stemnning.

Tord Gustavsen har hatt utstrakt turnevirksomhet med sin pianotrio, kvartett og alternative besetninger i USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Norge. Han har også opptrådt på festivaler i blant annet Australia, Brasil, Japan, Korea, Tyrkia, Italia, Spania, Portugal, Bulgaria og Polen.

Tord Gustavsen trio har gitt ut albumene Changing Places (2003), The Ground (2005) og Being There (2007).

Arrangør: Norges Pianostemmer og Teknikerforening