David Eriksen: Hva kan gå galt med frieri?

David Eriksen illustration

David Eriksen er en av Norges mest kjente kjendiser, og han har hatt et kjærlighetsliv som har vekket stor interesse i media. Med flere forlovelser på CV-en, samt brudd og nye forhold, er det ikke mange som ikke har en mening om hans livsvalg. I en tid der romantikk og frieri ofte fremheves som de mest eventyrlige øyeblikkene i livet, er det også en del fallgruver. Her tar vi en nærmere titt på hva som kan gå galt med frieriet, med et spesielt fokus på historiene fra David Eriksen.

Presset for å forlove seg

La oss være ærlige; det er ofte et enormt press rundt frieri. Enten det er fra venner, familie eller samfunnet generelt, er det alltid forventninger til når eller hvordan man skal ta steget. David Eriksen, som i flere intervjuer har snakket om sin erfaring rundt forlovelsene, uttaler at han var ung og i et samfunn hvor det var vanlig å gifte seg tidlig. Dette presset kan være en kilde til problemer. Som han selv sa: Nå skal jeg forlove meg, 18–19 år gammel liksom. Dette kan føre til at man tar en beslutning man ikke er helt klar for.

Romantiske forestillinger vs. virkeligheten

Flere blir fascinert av den romantiske ideen om et frieri. For mange er det noe som skal være glamorøst og perfekt. Men som David Eriksen selv har sagt i ettertid, så var ikke den første forlovelsen hans akkurat som det. For en idiot, refererer han til hvordan og hvor han fridde – utenfor en butikk på Grønland. Det viser at virkeligheten ofte er langt fra våre idealer.

Det man glemmer, er at kjærlighet ikke bare handler om romantikk. Det er også om å dele livsstil, verdier, og praktiske beslutninger. Når kompliserte følelser kommer inn i bildet, kan det fort bli hektisk. Dette er en viktig påminnelse om at ekte kjærlighet og forpliktelse handler om mer enn bare flotte øyeblikk.

Randvilkår for et vellykket frieri

Det er flere faktorer som må være på plass for at et frieri skal gå bra. Her er noen punkter basert på erfaringene til David Eriksen:

  • Du må være klar for å ta steget. Ingen skal føle seg presset til å forlove seg.
  • Forstå partnerens forventninger. Samtalene om fremtiden må være tydelige.
  • Planlegging er viktig. Samtidig som det bør være spontant, kan en dårlig plan føre til skuffelser.
  • Vær forberedt på mulige reaksjoner. Ikke alle vil reagere som ventet, og det er greit.

Frieriet som en praktisk avtale

David har også reflektert over hva et frieri faktisk innebærer. For ham, er det ikke lenger bare en romantisk handling, men også en praktisk avtale. Han har sett at mange av dem som gifter seg, senere blir skilt, noe som har skapt en viss skepsis til ekteskapet hos ham. Det er lett å forstå hvorfor noen ser på ekteskap og frieri med skepsis; hvis man har en god relasjon, er det kanskje ikke nødvendig å ta det steget.

Men på den annen side, kan et bryllup også være en stor feiring av kjærlighet. Eriksens nye perspektiv viser at han nå anser et bryllup som en mulighet for en fest med venner og familie, heller enn et skritt mot en mulighet for skilsmisse. Det er en viktig endring i tankegangen som mange kan lære av.

Sluttord: Tenk deg godt om før du frier

Så, hva kan gå galt med frieriet? Alt fra press og forventninger, til misforståelser om hva ekteskap innebærer. Det viktigste er å huske at frieri er en personlig affære; det handler om to mennesker og deres unike relasjon. Hvis du vurderer å fri, ta deg tid til å reflektere og kommunisere med partneren din. Ikke la dere styres av samfunnets forventninger eller romantiske idealer; fokuser på hva som er best for deg og din kjære. Med det i bakhodet kan kanskje frieriet bli resultatet av en veloverveid beslutning, heller enn et hastverk for å oppfylle andres forventninger.