Slik lager du Wenches deilige fiskekaker hjemme!

Slik lager du Wenches deilige fiskekaker hjemme! illustration

Fiskekaker er en klassiker i det norske kjøkkenet, og ingen lager dem bedre enn Wenche Andersen. Med sin enkle og smakfulle oppskrift på fiskekaker, kan du lett trylle frem et måltid som både barn og voksne vil elske. Skal du imponere gjester eller bare gi familien noe deilig å spise? La oss ta deg gjennom Wenches fiskekaker oppskrift, slik at du kan lage dem hjemme!

Dette trenger du

Før vi starter med selve oppskriften, må vi først samle alle ingrediensene. Her er det du trenger for å lage Wenches fiskekaker:

  • Ca. 600 g iskald fiskefilet (uten ben og skinn)
  • 1 ts salt
  • 1 ½ ss potetmel
  • ¼ – ½ ts pepper
  • Evt. ¼ ts malt/revet muskanøtt
  • 1 egg
  • Ca. 1 dl melk

Slik lager du fiskekaker

Nå som du har samlet alt av ingredienser, er det på tide å begynne å lage de deilige fiskekakene. Her er fremgangsmåten:

  1. Ha iskald fisk i biter og salt i en food processor. Kjør den raskt sammen til en grovhakket masse, maks 20 sekunder. Tilsett pepper og eventuelt revet/malt muskanøtt, og kjør sammen i 10 sekunder.
  2. Tilsett egg og spe med melk i en tynn stråle mens food processor er på middels hastighet i ca. 30 sekunder. Hvis du ønsker det, kan du også røre inn finhakket løk eller gressløk for ekstra smak.
  3. Bruk en fuktet hånd og en stor spiseskje til å forme fiskekakene.
  4. Smelt smør i en stekepanne. Stek fiskekakene på middels varme til de er lys gyldne og brune på hver side. Legg dem over i et ildfast fat og hold varmen i stekeovnen (ca. 80 grader, tykke fiskekaker 100 grader).

Dillstuede poteter og agurksalat

Ingen fiskekaker uten tilbehør! Wenche foreslår å servere fish cakes med dillstuede poteter og agurksalat. Her er hva du trenger for disse sidene:

Dillstuede poteter:

  • 8-10 poteter, gjerne årets ferske poteter

Saus:

  • 2-3 ss smør
  • 2 ½ ss hvetemel
  • Ca. 4 dl melk
  • 2 ts grov sennep (valgfritt)
  • Salt, pepper
  • Rikelig med finhakket dill

Agurksalat:

  • 1 slangeagurk
  • ¾ ts salt
  • 1 ss olje
  • ¾ ss eddik
  • ½ ts grovmalt pepper
  • 1-2 ts sukker, evt. sennep
  • Persille eller gressløk

Slik lager du dillstuede poteter og agurksalat

Nå er det på tide å lage tilbehøret. Følg disse trinnene:

Poteter:

  1. Skrell og del potetene i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
  2. Smelt smør til sausen, rør inn hvetemel, og spe med varm melk under omrøring. Sausen skal ha en fyldig konsistens. La sausen trekke i 8-10 minutter.
  3. Smak til med sennep (valgfritt), salt, og pepper, og vend inn potetene. Tilsett rikelig med finhakket dill rett før servering.

Agurksalat:

  1. Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 minutter. Hell av noe av vannet som har dannet seg.
  2. Bland sammen olje, eddik, og pepper, og smak eventuelt til med litt sukker. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler.
  3. La salaten stå og trekke i minst 10 minutter før servering. Dryss over finhakket gressløk eller kruspersille før servering.

Der har du det! Med Wenches fiskekaker oppskrift får du en smakfull middag som både smaker godt og ser flott ut på tallerkenen. Enten det er til hverdag eller fest, vil disse fiskekakene bli en suksess. Nyt måltidet og del gjerne oppskriften med venner og familie. Hvem vet, kanskje dette blir deres nye favoritt måltid også!